Снимка УикипедияПапа Франциск съобщи, че ще отправи извънредно благословия към града

...
Снимка УикипедияПапа Франциск съобщи, че ще отправи извънредно благословия към града
Коментари Харесай

Папата със специална благословия за света заради пандемията от коронавирус

Снимка Уикипедия

Папа Франциск съобщи, че ще насочи изключително благословия към града и към света, каквато нормално се дава единствено на Коледа и Великден. Главата на Римокатолическата черква прикани вярващите от целия свят да се молят за прекъсване на епидемията от ковид, съобщи БНР.

Папата направи непредвиденото изказване при днешната неделна литургия, която се популяризира от Ватиката по интернет и малкия екран, вместо както нормално да се произнася пред хората, събрали се на площад " Свети Петър ".

Решението на Папа Франциск да насочи специфична благословия акцентира сериозността на ситуацията с рецесията в света и изключително в Италия, която изпревари Китай като страната, наранена най-тежко от COVID-19.

Той заяви, че в петък вечер ще произнесе благословията от празния площад " Свети Петър ". Формално част от Ватикана, площадът бе затворен като част от ограниченията в Италия против разпространяването на ковид. Католиците, които получат благословията персонално или посредством медиите, могат при избрани условия да получат специфична индулгенция (опрощаване на греховете).

Папа Франциск призова също по този начин християните по целия свят в сряда, по обед италианско време, да спрат и дружно да кажат молитвата " Отче наш ". Искаме да отговорим на пандемията с универсалността на молитвата, на състраданието, на нежността. Нека останем единни, сподели той от папската библиотека.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР